PRBB PlayDecide: Els assaigs amb animals en la recerca biomèdica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PlayDecide es un programa europeu de jocs de rol destinats a promoure discussions sociocientífiques amb la finalitat de fomentar la cultura científica de la ciutadania – http://www.playdecide.eu/

Descripció de l’activitat al PRBB:  El joc consta de quatre tipus de targetes a partir de les quals s’introdueix i dinamitza el debat: de cas, d’informació, de tema i de desafiament. Les targetes de cas expliquen breument la història de nou personatges diferents, que tenen opinions diverses sobre l’ús d’animals de laboratori. Alguns exemples són un pacient de leucèmia que justifica que es facin servir animals per investigar nous fàrmacs contra el càncer, un activista en defensa dels drets dels animals que hi està totalment en contra o un investigador que treballa per al desenvolupament de mètodes alternatius a l’ús d’animals.

Conferència explicativa prèvia, representació dels personatges de les targetes i debat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Destinat a : estudiants de 3er, 4t ESO i 1er i 2on Batxillerat

Objectius:

  • Analitzar un tema controvertit, sobre el qual sovint no es disposa de prou informació. Establir un debat entre els companys del grup tenint en compte les diferents situacions i punts de vista. Conèixer tot el que cal fer fins que un medicament arriba al consumidor i quins mecanismes de control ètic existeixen.
  • Acceptar els diferents punts de vista. Formar-se una opinió un cop es disposa de tota la informació.
  • Tolerar la diversitat d’opinions. Escoltar les raons dels altres amb respecte. Disposar d’informació qualificada suficient abans de formar-se una opinió.
  • Comprendre la necessitat d’utilitzar animals d’experimentació en la recerca biomèdica.
  • Respectar els animals i conèixer la legislació que els protegeix de patiments innecessaris.

Dades de participació: Des de 2012 el PRBB ha organitzat 18 sessions amb més de 350 alumnes vinguts d’instituts d’arreu de la província de Barcelona (a desembre de 2016).

 

 

Deixa un comentari